06 424 224 94         info@homeopathiekamphuis.nl

Over mij

Ik ben Petra Kamphuis(1966), woon samen met mijn partner in het mooie Drentse dorp Nieuw Balinge, waar ook mijn praktijk gevestigd is.

Zo rond mijn 30ste begon voor mij mijn zoektocht. Ik zat niet lekker in mijn vel en had het gevoel dat de “batterij” leeg begon te raken. In mij ontstond een leegte, waarin vragen opkwamen als: Wat wil ik eigenlijk met mijn leven? hoe staat het met relaties, een partner, werk, studie, kinderen? Wellicht dat je hier iets van herkent. Net alsof je ineens antwoord wilt hebben op alle vragen voor de rest van je leven. Nauwelijks nog verbonden met je gevoel.

Op dit moment heb ik echt nog geen antwoord op al mijn vragen, Ik ben wel veel meer gaan inzien dat het leven niet maakbaar is. Ik heb ook ervaren en ben meer gaan begrijpen dat je meer kunt kijken naar de samenhang van dingen.

We komen allemaal in situaties die ons uitdagen. Wat raakt mij daarin zo? Wat is mijn reactie op weerstand? Waarin veroordeel ik de ander of mijzelf? Trek ik me terug? Ga ik in de aanval? Pas ik me aan? Maak ik me groot? Lach ik het weg? De kwetsbaarheid die hier onder zit is mogelijk afgeschermd, maar wil eigenlijk graag gezien worden.

Ik ben op zoek gegaan naar de kwetsbaarheid onder de compensaties. Zodoende kreeg ik meer zicht en bewustzijn op mijn diepere gevoelens. Onder andere homeopathie heeft dit proces heel mooi ondersteund en gestimuleerd.
Klachten als bijvoorbeeld regelmatig terugkerende blaasontsteking dat heb ik al jaren niet meer gehad en mijn migraine is nu een hoofdpijn die af en toe opspeelt.

Bewustwording gaat bij mij met vallen en opstaan. We blijven ook gewoon mensen. Ik ben geraakt door homeopathie en het onderliggende gedachtegoed. Het is mijn missie geworden anderen hiermee kennis te laten maken.

Uiteindelijk heb ik de studie keuze voor homeopathie gemaakt en heb ik de beroepsopleiding aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Zwolle gevolgd en succesvol afgerond.  Deze keuze vanwege mijn persoonlijk ervaring, de manier van naar ziekte kijken en de aandacht die er voor jou als mens is. Voor mij was het een boeiende intense studie en het was de kennis en ontwikkeling meer dan waard.
Mijn overtuiging is dat een mens tot meer in staat is dan hijzelf vermoedt En deze overtuiging sterkt mij in mijn werk.
ik doe dit werk met aandacht, rust, respect en betrokkenheid. Ik ben invoelend en kan goed luisteren.

Samen

Een homeopaat kijkt anders naar gezondheid. Een homeopaat kijkt naar de hele mens en de gedachte dat lichaam en geest samenwerken, dus alles in verband staat met elkaar. Met jezelf, elkaar, de omgeving.
De homeopathische middelen werken op ons zelfherstellend vermogen, afgestemd op ieders individuele klachten.

Dit is anders in de reguliere zorg. Maar ook al verschillen we van elkaar, ik ben er van overtuigd dat het goed samen kan. En hoe mooi zou het zijn als er nog meer acceptatie naar elkaar en een bredere kijk op gezondheid komt. Er gaan meerdere wegen naar Rome. En dat vooral is voor mij belangrijk, dat ieder z’n eigen keuze maakt om dát te doen waar jij je goed bij voelt.

Jouw lijf jouw keuze.

 

Petra in de notendop 😉

  •  Homeopathie is mijn passie; ik raak nooit uitgeleerd en wil graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen op mijn vakgebied.
  • Zet mij met een fotocamera buiten in de tuin of natuur en ik ga helemaal los.
  • Yoga heb ik pas sinds een jaar of 7 ontdekt maar ik vind het heerlijk ontspannend en  het brengt mij beter in mijn lijf.
  • Ik kan erg genieten van de eigenheid van kinderen.
  • ik ben gek op dieren en eet daarom vegetarisch.
  • Ik kan ontzettend genieten van de natuur .
  • Ik hou van de zon en vind het heerlijk om buiten op blote voeten lopen.

Nu je een beetje van mij weet, wil ik ook graag kennismaken met jou. Hoe gaat het met jou? Ik wil graag bijdragen aan jou gezondheid.

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je kennis maken met mij en wil je weten wat homeopathie voor je kan betekenen?

Dan ben je welkom voor een kennismakingsgesprek waarin je jouw  gezondheidsklacht voor kan leggen. Ik beantwoord je vragen en geef uitleg over de homeopathische behandeling.

Dit gesprek duurt ongeveer 20 minuten en is kosteloos.